Ron Winkelhorst

(Team)coach en Trainer
Ron Winkelhorst

Het verhaal achter de foto

Ik ben Ron Winkelhorst, geboren en getogen in Haaksbergen. De Twentse nuchterheid en rust kenmerken mij. Familie en vrienden zijn voor mij erg belangrijk en ik sta klaar om hen te helpen. Ik ben getrouwd met Aafke en heb 4 dochters. Ter ontspanning loop ik hard, ga uit eten of bezoek ik een concert. Regelmatig maak ik een dansje met mijn dochters in de kamer, iets wat ik in trainingen ook graag inzet om uit het hoofd en in het lijf te komen.

Ronnie!

Ik ben een man die gekke feitjes onthoud. Ik was als kind al breed ge√Įnteresseerd; ik wilde van alles worden, van timmerman tot kroegbaas. Dit kenmerkt mij nu nog in mijn werk. Ik ben oprecht ge√Įnteresseerd in de ander. Ik onthoud specifieke dingen van mensen die ze me terloops gedeeld hebben en kom daarop terug. De kleine details die mensen met me delen leiden vaak naar oorzaken van problemen en kunnen helpen bij het zoeken naar oplossingen.

Het roer om!

Ik ben 20 jaren als freelance interim-manager werkzaam geweest. Als financi√ęle man viel ik op tussen de anderen; naast cijfers en Excel sheets was ik vooral ge√Įnteresseerd in de mensen op de afdeling. Door verschillende life-events ben ik trainingen gaan volgen op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling waaronder Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) en Systemisch Werk. Ik heb mezelf beter leren kennen, ben als persoon gegroeid, blijf stabiel tijdens instabiele momenten en heb vooral geleerd om naar mijn gevoel te luisteren. Sinds 2020 werk ik als trainer en coach op het gebied van effectief communiceren, groepsdynamica en gedragsverandering.

In verbinding kan alles

Ik vind het een uitdaging om de dynamiek bij een individu of groep zichtbaar te krijgen om er vervolgens mee aan de slag te gaan. Doordat ik een deel van mezelf laat zien, me kwetsbaar opstel, voelen mensen zich veilig bij mij. Ik ga op zoek naar praktische oplossingen. Mijn gereedschapskist is gevuld om jou te coachen naar je doel. Ik volg hierbij een structuur of methodiek vanuit NLP om jouw handvatten te geven om gedrag en patronen te veranderen. Kenmerken van systemisch werk zet ik hierbij ook in. Een (familie-) opstelling geeft je inzicht en leidt je naar rust en berusting. Als je niet wilt dat de geschiedenis zich herhaalt, dan moet je iets anders doen dan wat je altijd gedaan hebt.

‚ÄúOntwikkelen is een must voor goed, betekenisvol werken‚ÄĚ

pexels-jacob-colvin-1757363