Paul de Groot

Management coach
Paul de Groot

Wie ben je als mens, privé?

In 1967 ben ik geboren in Uithoorn, maar inmiddels woon ik ruim 25 jaar in het mooie en bruisende dorp Diepenveen. Samen met mijn vrouw hebben we drie kinderen en wonen we inmiddels al 15 jaar in een oude boerderij midden in het dorp. Ik mag graag sporten en haal veel energie uit vrijwilligerswerk in het dorp, veelal bestuursfuncties; gek genoeg willen veel vrijwilligers best veel doen, maar liever geen bestuursfunctie. Ik vind dat juist prettig en leer er nog steeds van.

Wat wilde je als kind vroeger worden?

Als klein jongetje wilde ik, net als veel jongetjes, brandweerman worden. Ik reed ook altijd op mijn fietsje de brandweerauto achterna. Later wilde ik leraar worden, liefst in wiskunde, natuurkunde of scheikunde. Mensen verder willen helpen zat er dus al vroeg in…

Waarom ben je coach geworden? (je big WHY)

Ca. 15 jaar geleden werd tijdens een drieweekse psychologische training mijn leven door elkaar geschud en begreep ik pas goed waar ik vandaan kwam, wie ik was en waarom. Dat had een geweldige (positieve) impact op mij en ik raakte er niet over uitgepraat. Ik gunde iedereen dat zelfinzicht, het begrip over je eigen falen en successen in je leven en daarmee de innerlijke rust! Daarop ben ik een Master in Coaching gaan doen om dit verder uit te diepen en enkele jaren geleden nog 2 jaar een opleiding in Psychotherapie voor nog meer verdieping.

Wat is jouw specialisme?

Toch vind ik mezelf geen therapeut; ik doe veel interim-management klussen en coach/begeleid managers en managementteams. Ik doe dus vooral management coaching. Naast coachingsvaardigheden neem ik dus ook meer dan 25 jaar managementervaring mee, waardoor we zowel kunnen werken aan de ‘harde’ management skills, als ook aan de ‘zachte’ vaardigheden. Managers moeten immers vaak het inhoudelijke, bekende leren los te laten en het onbekende tegemoet te treden; van ‘wat ik ken’ naar ‘wie ik ben’. En bij dat laatste kom ik je graag helpen.

“Ontwikkelen is een must voor goed, betekenisvol werken”

pexels-jacob-colvin-1757363