Marjel Dijk

Coach voor loopbaan & ontwikkeling met een variatie aan specialismen.
Marjel Dijk

Wie ben je als mens, privé?

Als mens ben ik van nature zorgzaam, sociaal en gek op samen lekker eten. Ik trek er met manlief en de honden graag (met de camper) op uit. Ik herken mezelf als een denker vanuit mogelijkheden, nieuwsgierig om te weten hoe het zit, om te voelen wat bedoeld wordt en te handelen vanuit een mix van verstand en gevoel.

Wat wilde je als kind vroeger worden?

Als kind droomde ik dat ik alles kon worden wat ik maar kon bedenken. Ballet was mijn grootste passie. Nu dans ik met woorden en breng ik beweging op gang tijdens geïnspireerde, gezonde en goede coachingsgesprekken.

Waarom ben je coach geworden? (je big WHY)

Coach ben ik geworden nadat ik als People manager voor mijn gevoel te veel moest managen op KPI’s en inhoud waardoor weinig tijd overbleef om medewerkers te begeleiden, te laten groeien en te coachen op groei en performance. Ik zat begin 2005 in een gemeentelijke fusie, had een assessment achter de rug en werd opnieuw benoemd. Kort na mijn benoeming werd het directiemodel met 12 managers teruggebracht naar 7. Ik voelde dat het tijd was voor iets nieuws waar ik me 100% aan kon committeren en kon doorgroeien. Een loopbaantraject volgde en heb ik de stap van ambtenaar naar zelfstandig coach gemaakt. Een rol dat helemaal aansluit op wie ik in wezen ben; een coach met ziel en zakelijkheid. Geeft dat mijn WHY aan? Nee, het is slechts de aanleiding en dat ene zetje in de goede richting. Voorafgaand aan deze loopbaanswitch heb ik een zoektocht naar mijzelf doorlopen, nadat mijn broer in 1999 op jonge leeftijd overleed. Voor mij brak een periode aan met levensvragen als: waarom wil ik leven, wat is de zin van werken, waarom doe ik wat ik doe en hervond zo mijn eigen balans en levenslust. Mijn doel naar aarde (purpose) is dan ook: “dansend door het leven, energiek aan het werk”. Mijn motto is “what doesn’t kill you makes you stronger”. Vanuit die achtergrond wil ik leven en werken door te blijven dansen, delen en doen. In de rol van coach help ik mensen graag naar nieuw perspectief in werk en naar werk voor meer werk- en levensgeluk. Wat is jouw why?

Wat is jouw specialisme?

Een variatie aan specialismen, namelijk: 

  • Loopbaancoaching op instroom, doorstroom en uitstroom
  • Stresspreventie & burn-out coaching
  • Young leadership mentoring
  • Talentontwikkeling professionals 
  • Coaching op zingeving en werkgeluk

“Ontwikkelen is een must voor goed, betekenisvol werken”

pexels-jacob-colvin-1757363