Lotte Sander

Transformatief Coach

Lotte Sander

Wie ben je als mens?

Het prachtige Twente is de plek waar ik ben geboren en waar ik na avontuurlijke jaren over onze planeet ook weer ben geland. En dat Twentse hoor je ook! Hier wandel ik graag en geniet ik volop van de natuur, de ruimte en de rust. Een ander deel in mij is een stuk uitbundiger, creatief en sociaal. Ik ben gek op koken (en eten), gezelligheid, samen lachen, een avondje op stap gaan en verspreider van positieve energie. Ik kies graag mijn eigen pad, ben een tikkeltje eigenwijs en houd van ontwikkeling. Je vindt mij iedere ochtend op tijd in het zwembad, daarmee start ik elke dag met iets voor mijzelf. Heerlijk!

Waarom ben je coach?

Ik vind mensen geweldig. Het fascineert me hoe wij functioneren en dat zorgt voor een grote glimlach op mijn gezicht. Want wat kunnen wij veel, als..

.. we willen zien dat ‘normaal’ niet optimaal is.

.. we onszelf toestaan te leven, in plaats van te overleven.

.. we onszelf onze eigen plek gunnen.

.. we hulp durven te vragen.

.. we inzien hoeveel regie wij zelf kunnen pakken.

Iedereen kan ontwikkelen. Dat hoeft niet met reuzensprongen, maar mag in kleine stapjes. Ik ervaar blijdschap, voldoening en zingeving als ik mijn kennis en talent inzet ten dienste van de ontwikkeling van een ander.

Wat is jouw specialisme?

Ik kijk naar ieder mens als geheel. Het fysieke lichaam, de mentale aspecten, de emotionele stukken en naar de spirit (de geest). Ik weet hoe deze aspecten afzonderlijk werken, hoe ze met elkaar samenwerken en hoe ze elkaar beïnvloeden. Met kennis van hoe wij als mens gebouwd zijn (evolutionair) en wijsheid in hoe wij gevormd worden, kijk ik naar mensen. Met compassie, zonder oordeel en met oog voor het unieke verhaal van iedereen die mijn pad kruist. Ik ben transformatief coach voor individuen en groepen mensen. Mijn superpower is mijn haarscherpe intuïtie.

Ik ben OERsterk opgeleid. Om mensen effectief en krachtig te begeleiden op het gebied van gezondheidsmanagement, waarbij ik de mens als één geheel bekijk. Het uitgangspunt is het aanpakken van de echte oorzaak, met als gevolg een drastische toename van levenskwaliteit. De methode is gebaseerd op meer dan 10 jaar praktijkervaring in combinatie met kennis uit verschillende wetenschappen, waaronder de evolutiebiologie, Psycho-Neuro-Immunologie (PNI), orthomoleculaire geneeskunde en Oosterse geneeswijzen.

Een aantal voorbeelden van vraagstukken waarmee mensen aan de slag gaan:  ‘Ik heb weinig energie.’ ‘Ik pieker als ik tot rust kom.’ ‘Ik voel maatschappelijke/sociale druk. Ik wil het voor iedereen goed doen, daardoor kom ik lastig bij mijzelf. En dat wil ik wel!’ ‘Ergens borrelt er iets bij mij, het is tijd voor wat anders. Maar wat dan? En wat past nou echt bij mij?’ ‘Ik wil graag stappen maken naar een gezondere leefstijl, die echt bij mij past, maar ik weet niet hoe. Ik doe aan tijdelijke projectjes, doorzetten lukt niet. Voordat ik het weet, neemt de waan van de dag het weer over. En online word je ook niet wijzer van alles wat je kunt vinden.’

“Ontwikkelen is een must voor goed, betekenisvol werken”

pexels-jacob-colvin-1757363