Joyce Kip

Ruimtereisbegeleider en veerkrachtvergroter
Joyce Kip

Wie ben je als mens, privé?

Ik ben moeder, partner en verzorgvriend van hond en paard. Een ruimdenkende, flexibele, inspirerende en empowerende ervaringsdeskundige. Een praktische idealist.

'Learning to be'

‘Learning to be …’ is een uitspraak die me raakt. Ik heb me op veel manieren bezig gehouden met leren. Van ‘zelf doen’, leren van en met dieren, leren leren, begeleiden van leren tot innoveren van leren. Levenservaringen zorgden voor prachtige momenten en waardevolle signalen zoals blokkades, vastlopen in het leren, opbranden… Ik heb geleerd te luisteren naar wijsheid en laat daarmee de energie stromen. Het was een openbaring toen de verbinding herstelde tussen een zeer goed werkend hoofd en een ontzettend gevoelig hart. Het leven biedt een (soms overweldigende) schat aan mogelijkheden om te leren. Leren gaat over betekenisgeven, inzichten krijgen, zingeving en ermee kunnen ‘zijn’… De belangrijke vraag die je kunt stellen is: ‘Wat heb ik nodig, wat voel ik, wat werkt voor mij in deze situatie’, wat geeft/heeft ruimte (nodig)?
We gaan samen op ruimtereis om dit te ervaren. Ruimte krijgen én nemen is nodig. Om (weer) te voelen dat jij de regie hebt. We gebruiken o.a. de kracht van ogen, mindset, adem en verbinding om ruimte te maken voor een nieuw kijk op jouw verhaal. De nieuwe inzichten zorgen voor meer veerkracht en je zult merken dat je het leven anders gaat ervaren. Niet zonder inspanning, wel veel moeitelozer!

Wat is jouw specialisme?

  • Omgaan met (de gevolgen van) het zijn van hoogbegaafd/neurodivergent
  • Omgaan met (faal)angst
  • Zicht krijgen op een innerlijk conflict of levensthema
  • Vitaal in denken, voelen en doen (een andere kijk op klachten zoals overgang)
  • Omgaan met beperkingen door chronische lichamelijke klachten/pijn
  • Stress/Burn-out
Tot kijk!

“Ontwikkelen is een must voor goed, betekenisvol werken”

pexels-jacob-colvin-1757363