Helma Koorevaar

Ontwikkelaar Nucleus (Trauma) Coaching
Helma Koorevaar

Wie ben je als mens, privé?

Met familie, vrienden en cliënten geniet ik van verbinding en uitwisseling. Ik houd van een goed gesprek met humor en diepgang. Daarnaast trek ik me graag even terug in mijn groentetuin of wandel ik in het bos om de hoek. Sporten helpt me om balans te houden in mijn energie. Ik ben altijd bezig met nieuwe dingen leren en die toepassen in mijn werk als opleider en coach.

Wat wilde je als kind vroeger worden later?

Detective worden was een optie die uit mijn beroepskeuzetest op de lagere school kwam. Het oplossen van de puzzel wie de dader is. Analyseren van situaties en creatief denken passen bij mij. Maar ook verpleegster worden leek me fijn en interessant. Hoe werkt ons lichaam en hoe kunnen mensen weer genezen? Deze interesses komen samen in het werk wat ik nu doe: de kern van belemmeringen vinden en de oorzaak aanpakken met Nucleus Coach Methode. Het zelf herstellend vermogen van mensen aanspreken in een lichaamsgerichte coachmethode die ik vanaf 2009 mede ontwikkeld heb.

Waarom ben je coach geworden (je big WHY)?

Mijn loopbaan liep via klinische chemie, genetica en milieutechnologie. Toen ik gevraagd werd om technisch personeel te begeleiden als consultant loopbaanbegeleiding voelde ik dat als de weg om me verder in te ontwikkelen. In de nieuwe baan merkte ik dat mensen soms op gevoelsniveau belemmeringen hadden. Hierna begon mijn zoektocht naar een effectieve coachmethode: de door mij mede ontwikkelde Nucleus Coach Methode. In mijn opleidingsinstituut Nucleus-Opleidingen.nl leid ik ook andere professionals op. Ik heb ontdekt dat trauma herstel ook op een zachte en bijna pijnloze manier mogelijk is. Mijn hooggevoeligheid en helder denken pas ik optimaal toe en maakt mijn werk een feest om te doen.

Wat is jouw specialisme in coaching?

In het bedrijfsleven, zorg en onderwijs begeleid ik mensen in het ontwikkelen van emotionele intelligentie en persoonlijke leiderschap. Dat kan op een ontspannen manier in de praktijk of wandelend in het bos om de hoek. Vanuit een brede achtergrond en ervaring kijk ik wat er nodig is om opnieuw in de flow te komen. Of het nu om de volgende loopbaanstap gaat of persoonlijke ontwikkeling. Belemmeringen en ontwikkelpunten waarbij ik kan helpen zijn vooral:

· Verstoring balans privé en werk

· Onbegrepen lichamelijke symptomen

· Herstel van trauma en stress

· Leiderschap

· Motivatie en zingeving

· Burn-out

· Gezondheid en voeding

· Relatieproblemen

· Loopbaanbegeleiding

Mijn motto: wanneer je vastzit, wordt het tijd voor een ander pad.

“Ontwikkelen is een must voor goed, betekenisvol werken”

pexels-jacob-colvin-1757363