Heleen ter Avest

Executive & life coach voor leiderschapsontwikkeling.

Heleen ter Avest

Wie ben je als mens, privé?

Gedreven, gevoelig, rationeel en woordenrijk, dat typeert mij wel. Ik ben gelukkig getrouwd met Erik. We wonen met mijn twee tienerdochters en een paar eigenwijze katten met veel plezier in Huissen (onder Arnhem). Ik hou erg van taal en boeken, verslind literaire romans en natuurlijk ook vakinhoudelijk leesvoer. Familie en vrienden zijn heel belangrijk voor me en ik mag graag uitgebreid koken, al komt het daar te weinig van. Gelukkig zijn er in Huissen een paar heerlijke restaurants. Ook wandel ik graag en ik houd van muziek, foto- en andere kunst.

Wat wilde je als kind vroeger worden?

Als kind wilde ik graag zangeres worden. Mijn liefde voor muziek vol gevoel tot uitdrukking brengen met het mooiste instrument: de stem! En dit dan delen met een publiek dat wordt geraakt in hun ziel. Dat was mijn (vage) kinderdroom en ik ben uiteindelijk gaan bouwen aan een variant. Meer dan met mijn zangstem, kan ik met mijn spreekstem verschil maken. Als coach en als spreker raak ik mensen met mijn woorden en mijn stem, en ik houd van de diep-menselijke verbinding in mijn werk. Zingen? Doe ik vooral onder de douche…

Waarom ben je coach geworden? (je big WHY)

In een maatschappij die gedomineerd wordt door puur rationele ‘oplossingen’ vind ik het belangrijk en elke keer weer mooi om mensen contact te helpen maken met hun gevoel. Om ze dan, met een mix van gevoel en zakelijkheid, te begeleiden bij groei in (zelf)leiderschap, relaties en power. Mijn analytisch vermogen helpt om vlot tot de kern van een probleem te komen en snel tot oplossingen of nieuwe ingangen te komen. Onverwerkt verdriet, een overvol hoofd of terugkerende irritaties blokkeren flow en belemmeren je kostbaarste energiebron: je levens- en werkgeluk. Zoals ik ook zelf heb ondervonden: dat hoeft gelukkig niet!

Wat is jouw specialisme?

De mensen die ik begeleid zijn veelal managers, directeuren, bestuurders en ondernemers. Als executive en life coach werk ik met ze aan leiderschapsontwikkeling en groei van emotionele intelligentie. Allerlei aspecten van (coachend) leidinggeven passeren de revue. Ook komen vergroting van werkplezier en een betere energiebalans aanbod, fijnere werk- en privérelaties, slagvaardigheid in communicatie/samenwerking binnen het MT, omgaan met hoogbegaafdheid, hoog sensitiviteit en/of ‘anders-zijn’ en dealen met machtsvertoon of narcisme. De basis: herkennen en ontmaskeren van overlevingsmechanismen, heling – en vergroten van keuzevrijheid, regie en eigenaarschap.

“Ontwikkelen is een must voor goed, betekenisvol werken”

pexels-jacob-colvin-1757363