Ellen Aufenacker

Persoonlijke coaching – Integral Eye Movement Therapy, Systemisch Werk & Voice Dialogue

Ellen Aufenacker

''Don’t lose the spark that makes you… YOU!''

Herken je één of meer van de volgende punten?:
– Gepieker, vastlopen in privé of werk
– Faalangst
– Verlatings-/bindingsangst
– Onzekerheid of minderwaardigheidsgevoel
– Niet lekker in je vel, somberheid
– Geen ‘nee’ kunnen zeggen
– Niet weten wat jij nou eigenlijk écht wil

Laat je hart (weer) zingen!

Over mij

Buiten de lijntjes denkend, vaak nét iets anders dan mensen verwachten, gevoelig, eerlijk, oprecht, creatief, precies, geen genoegen nemend met een half antwoord.

Als kind heb ik lang gedacht dat ik ‘niet goed genoeg’ was. Er waren veel momenten dat ik het liefst onzichtbaar weg wilde kruipen in een hoekje. Toen ik van de basisschool af ging bedacht ik dat ik het anders aan zou moeten pakken. Ik wilde me niet meer klein en onzeker voelen, dus ik leerde om mezelf anders voor te doen dan ik was. En het werkte. Ik maakte vrienden en vriendinnen en durfde ineens veel meer. Mijn onzekerheid was onzichtbaar geworden en dat hielp. Maar mijn echte ik was óók onzichtbaar en dat gaf wrijving van binnen.

En ik bleef denken dat ik nergens écht goed in was. Want er was altijd wel iemand die beter was dan ik. En wie zou er dan op mij zitten te wachten? Ik heb wel altijd veel interesses gehad. Ik hou van vormgeving, kunst, zingen, psychologie… Maar ik durfde er toen dus niet echt iets mee te doen.

Er volgden jaren met verdrietige gebeurtenissen. Het was een heftige periode. Maar ook een periode die heel waardevol is geweest voor mij. Ik begon te groeien en voelde me steeds krachtiger.

Langzaam maar zeker kwam ik erachter dat veel dingen eigenlijk helemaal niet zo eng bleken te zijn als dat ik van tevoren had gedacht. Ik had een aantal succeservaringen. En die maakten dat ik vond dat het tijd was om de beren die ik steeds op mijn weg zag aan de kant te zetten.

Uiteindelijk volgde ik de opleiding tot professioneel coach bij de Academie voor Psychodynamica en wist: deze richting is wat helemaal bij mij past. Meerdere opleidingen en trainingen volgden en ik startte mijn eigen praktijk.

Nu doe ik wat mijn hart me ingeeft. En dus blijf ik me ontwikkelen. Omdat ik elke klant wil begeleiden zoals ik dat zelf zou willen als het andersom was.

Ik ben voornamelijk gespecialiseerd in Voice Dialogue, systemisch werk/ (familie)opstellingen, en de komende tijd ga ik me meer en meer richten op hechting en trauma. Ik werk met warmte en aandacht. Soms prikkelend en met een vleugje humor.

Warme groet, Ellen / de Hartverzachter

Mijn visie

Veel mensen zijn opgegroeid met het idee dat je vooral hard moet werken, goed voor anderen moet zorgen en jezelf niet te belangrijk moet vinden. Ik kijk andersom. Ik geloof dat je vanuit je krachtige ‘zijn’ anderen zóveel beter tot dienst kunnen zijn dan vanuit het jezelf wegcijferen. Dus als je bij zichzelf begint, in je talenten gelooft en van daaruit gaat ‘shinen’, dan voel je jezelf veel krachtiger en gelukkiger en daar heeft je (werk)omgeving ook zoveel meer aan! Win – win!

“Ontwikkelen is een must voor goed, betekenisvol werken”

pexels-jacob-colvin-1757363