Ellen Aufenacker

Coaching – Persoonlijke groei – HSP – Systemisch Werk
Ellen Aufenacker

''Don’t lose the spark that makes you… YOU!''

Heb je last van spanning, innerlijke onrust/pijn, zit je niet lekker in je vel? Laat je hart (weer) zingen! Ik werk met warmte en aandacht. Soms prikkelend en met een vleugje humor. Met elke coachee ga ik om zoals ikzelf begeleid zou willen worden.

Over mij

Buiten de lijntjes denkend, vaak nét iets anders dan mensen verwachten, gevoelig, eerlijk, passievol, geen genoegen nemend met een half antwoord. Als kind heb ik lang gedacht dat ik ‘niet goed genoeg’ was. Er waren veel momenten dat ik het liefst onzichtbaar weg wilde kruipen in een hoekje. Toen ik van de basisschool af ging bedacht ik dat ik het anders aan zou moeten pakken. Ik wilde me niet meer klein en onzeker voelen, dus ik leerde om mezelf anders voor te doen dan ik was. En het werkte. Ik maakte veel vrienden en durfde ineens veel meer. Mijn onzekerheid was onzichtbaar geworden en dat hielp. Maar mijn echte ik was óók onzichtbaar. Daarna volgden er jaren met verdrietige gebeurtenissen. Het was een heftige periode. Maar ook een periode die heel waardevol is geweest voor mij. Ik begon te groeien en voelde me steeds krachtiger. Ik ging doen wat écht bij mij past: anderen op diep niveau begeleiden in hun persoonlijke groei. Ik deed dat namelijk vaak al. Zelfs onbekenden stortten regelmatig hun hart bij me uit en voelden zich echt gehoord bij mij. Ik volgde de opleiding tot Professioneel Coach bij de Academie voor Psychodynamica, gevolgd door de jaaropleiding Systemisch Werk (beiden in Scherpenzeel. Daarna volgde ik de opleiding tot facilitator bij de Voice Dialogue Academie in Zutphen en ook nu nog blijf ik mezelf verder ontwikkelen. De eigenschappen die me vroeger belemmerden en onzekerheid gaven zijn nu uitgegroeid tot talenten. Vanuit mijn krachtige ik kan ik anderen zóveel beter tot dienst zijn dan vanuit mijn vroegere onzekerheid.

Mijn visie

Veel mensen zijn opgegroeid met het idee dat je vooral hard moet werken, goed voor anderen moet zorgen en jezelf niet te belangrijk moet vinden. Ik kijk andersom. Ik geloof dat je vanuit je krachtige ‘zijn’ anderen zóveel beter tot dienst kunnen zijn dan vanuit het jezelf wegcijferen. Dus als je bij zichzelf begint, in je talenten gelooft en van daaruit gaat ‘shinen’, dan voel je jezelf veel krachtiger en gelukkiger en daar heeft je (werk)omgeving ook zoveel meer aan! Win – win!

“Ontwikkelen is een must voor goed, betekenisvol werken”

pexels-jacob-colvin-1757363