Dorine Berkhout

Dorine Berkhout

Over mijzelf

Graag trek in mijn wandelschoenen aan om te genieten van de grote en kleine dingen buiten. Ook trek ik er graag op uit met mijn lief in onze camperbus en zoeken we de ongerepte natuur op. Ik heb een tijdlang in het buitenland gewoond en gewerkt en mijn hart maakt nog steeds een sprongetje wanneer ik de Engelse kust zie. Andere landen en culturen verrijken mij als mens. Ik woon en werk afwisselend in Twente en Zutphen. Daarnaast ben ik trotse moeder van 3 volwassen kinderen. Ik ben werkzaam in het onderwijs waarin de gehele mens naar hoofd, hart en handen centraal staat. Hoe mooi is het om hiermee verbinding te krijgen en te behouden?

"Het leven kan alleen achterwaarts worden begrepen, maar het moet voorwaarts worden geleefd.”

Søren Kierkegaard

Ik heb veel verhalen verteld, maar ieders levensverhaal bevat al zoveel wijsheid en het is tevens het meest intieme wat we hebben. Ieder mens verdient het om zijn levensverhaal te vertellen; daarin kun je komen bij jouw innerlijke goud. Met biografisch werk sta je stil bij je eigen levensverhaal en wat daarin tot uitdrukking wil komen. Je krijgt contact met de rode draad in je leven en kunt op het spoor komen van wat je eigenlijk hier op aarde komt doen!

Mijn specialisme is het biografische gesprek en het autobiografisch schrijven.

Door terug te kijken op je leven, kunnen er verbanden zichtbaar worden en vind je begrip, richting en motivatie en kan de toekomst zich ontvouwen.

Weten waar je vandaan komt, helpt bij het vinden van je bestemming. Door te kijken naar vier dimensies van het leven, het lichamelijke, het sociale, het psychische en het spirituele, kun je bij jouw essentie uitkomen.

“Ontwikkelen is een must voor goed, betekenisvol werken”

pexels-jacob-colvin-1757363