Christine van Andel

Coach voor vrouwelijke professionals en managers

Christine van Andel

Wie ben je als mens, privé?

Resultaatgericht, intuïtief, praktisch, eerlijk en recht door zee zijn een paar woorden die mij typeren. Mijn schaterlach schijnt herkenbaar te zijn uit duizenden, ik ben positief kritisch en ik hou ervan om de verdieping op te zoeken, bijvoorbeeld met een goed gesprek onder het genot van een glas Italiaanse rode wijn. Ik hou van mooie dingen om me heen, mijn latte macchiato halverwege de ochtend is heilig en je mag me wakker maken voor een tompouce van de bakker. Vaste prik zijn onze skivakanties in de Alpen, een week naar Terschelling en met vriendinnen naar Ibiza. Samen met mijn man Niek en onze kinderen Thomas en Anna wonen we in Berkel en Rodenrijs, net boven de rook van Rotterdam.

Wat wilde je als kind vroeger worden later?

Oh echt vanalles. Dokter, kapster, moeder, bergbeklimmer (geen idee waar ik dat vandaag had want zo sportief ben ik niet 😉 )

Waarom ben je coach geworden (je big WHY)

Toen ik een aantal jaar geleden na een succesvolle carrière in het bedrijfsleven spontaan ontslag nam en uit pure nieuwsgierigheid een coachopleiding ging doen, vielen er heel wat puzzelstukjes op hun plek. Ik heb een enorme passie voor groei en ontwikkeling, ik hou ervan om de diepte in te gaan, ik heb ruime ervaring met gesprekken voeren en door mijn analytische blik kom ik heel snel tot de essentie. Inmiddels werk ik veelal met vrouwen aan persoonlijk, authentiek en vrouwelijk leiderschap, omdat ik echt geloof dat een wereld waarin vrouwen en mannen volledig gelijkwaardig zijn en iedereen zijn of haar unieke talenten inzet, simpelweg een mooiere plek is voor iedereen.

Wat is jouw specialisme in coaching?

Ik werk voornamelijk met vrouwelijke professionals en managers. Ik begeleid hen o.a. op het gebied van persoonlijk, authentiek en/of vrouwelijk leiderschap, eigen keuzes maken, balans (terug)vinden en talent- en loopbaanontwikkeling. Veel vrouwen werken in een masculiene omgeving en verliezen heel veel energie (en impact) door zich aan te passen. Ik heb dat zelf ook meegemaakt. Maar waar ik vroeger heel goed ‘mijn mannetje kon staan’ en dat ook als compliment zag, ben ik nu veel krachtiger en authentieker, juíst door het omarmen van mijn vrouwelijkheid. Dat gun ik iedere vrouw. Door middel van 1:1 coaching en mijn leiderschapsprogramma Leading with Impact help ik vrouwen om weer terug in balans te komen, zich krachtiger en meer zelfverzekerd te voelen, hun eigen unieke talenten te (her) ontdekken, meer op hun intuïtie te vertrouwen, dichter bij zichzelf te komen en weer de stralende en krachtige vrouw te worden die ze altijd al waren.

“Ontwikkelen is een must voor goed, betekenisvol werken”

pexels-jacob-colvin-1757363