Wendy Bent

Een mix van coaching stromingen
Wendy Bent

Wie ben je als mens, privé?

Genieten, creativiteit en in beweging zijn, zijn belangrijke zaken in mijn leven. Ik geniet van het koken van Aziatische maaltijden, mijn creativiteit zorgt ervoor dat elk recept veranderd wordt en mijn behoefte aan beweging wordt op zo’n dag goed ingevuld. Om vervolgens met vrienden in de tuin te gaan zitten om samen te genieten van al het eten, drinken en elkaar.

Wat wilde je als kind vroeger worden?

Geen idee, ik wist dat destijds niet. Ik vind het prettig om dingen te ondervinden en van daaruit te bekijken of ik er iets mee wil. Ik leg graag mijn eigen pad uit en onderzoek gaandeweg of er iets veranderd moet worden. Zo ben ik mijn werkzame leven begonnen als accountant en gaandeweg kwam ik tot de conclusie dat ik meer plezier had in het voeren van gesprekken. Dit bracht me op het vak van executive coach. Destijds een spannende keus, maar ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.

Waarom ben je coach geworden? (je big WHY)

Het is me een soort van overkomen. Mijn klanten vroegen mij regelmatig of ik wou aansluiten bij een ‘lastig’ gesprek. Ze merkten dat ik overzicht kon houden, zaken in de kern kon benoemen en oog bleef houden voor de mens in plaats van alleen maar het probleem. Ik merkte dat ik het leuk en eenvoudig vond om te doen. Wat me wel nieuwsgierig maakte. Wat is dan coaching? Nu jaren verder, kijk ik terug naar een periode met waardevolle lessen tijdens mijn Masteropleiding Executive Coaching, vele mooie coachgesprekken en goede keuzes die passen bij hoe ik wil leven en werken. Echt genieten dus!

Wat is jouw specialisme?

Mijn werkwijze is een mix van een aantal coaching stromingen, waarbij er altijd ruimte is voor een stukje van mezelf. Aikido (Japanse vechtkunst) is bijvoorbeeld een inspiratiebron voor mij. Ik merk dat er veel ‘gevochten’ wordt in de werkomgeving van leiders en dat het soms lastig is om dit te veranderen. Ze zien vaak wel wat er gebeurt en willen daar graag verandering in brengen, maar weten niet waar te beginnen. Voor dit soort situaties biedt Aikido vele oplossingen. En deze pas ik dan ook graag toe in mijn coachingsgesprekken. Soms al pratende, maar ook zeker via eenvoudig lichaamswerk. Voelen is toch echt een ‘shortcut’ naar informatie.

“Ontwikkelen is een must voor goed, betekenisvol werken”

pexels-jacob-colvin-1757363