Petra Boerboom

Coach voor levens- en loopbaanvragen en talentontwikkeling

Even voorstellen

Enthousiast, positief, nieuwsgierig, gedreven, open minded: dat ben ik in een notendop. Na een interessante reis langs leerzame life events ben ik ‘geland’ in Velp, waar ik met veel plezier woon, samen met Gerard. Onze dochters staan inmiddels op eigen benen. Zingen en dansen zijn mijn grote passies en ik verslind meters boeken. Met mijn lief vind je me op wandelpaden, in musea, in het theater of gewoon lekker in de tuin met een glas goede wijn. Ik ben graag samen met vrienden en familie: een gezellig uitje, een goed gesprek, beetje filosoferen, lekker eten en veel lachen. Als tegenhanger plan ik af en toe een solodag.

Vroeger

Als kind was ik al gefascineerd door alle verschillende uitvoeringen van de mensen om mij heen. Niet alleen de buitenkant vond ik interessant, vooral het gedrag van en tussen mensen intrigeerde me. Ik denk dat ik toen al vond dat iedereen er mag zijn en dat de meeste mensen deugen. Onderwijzer of burgemeester leken mij de leukste banen: luisteren, praten, mensen verder helpen in het leven, kansen geven. En organiseren, leiding nemen, mensen bij elkaar brengen. Mijn plek vond ik uiteindelijk in het Personeel & Organisatiewerk. Na de Academie Mens & Arbeid volgde ik nog verschillende opleidingen en werkte tientallen jaren als adviseur en leidinggevende.

Daarna

De rol van expert en adviseur paste goed bij mijn kwaliteiten, maar ik miste ook wat. Diepgang in het contact, inzoomen op wat er echt toe doet en wat mensen ten diepste drijft. Ik vond mijn Ikigai in coachen en trainen. Een algemene coachopleiding vulde ik aan met de opleidingen DansCoaching, Voice Dialogue en Systemisch Werken en een serie vakgerichte korte opleidingen, zoals de Masterclass Career Story Interview. Ik richtte in 2020 mijn bedrijf Movementa op. Ik ben NOLOC-geregistreerd loopbaanprofessional.

Nu: Movementa coaching, training en advies

Vanuit Movementa richt ik me op levens- en loopbaanvragen en op talentontwikkeling. Kenmerkend in mijn aanpak zijn beweging, verbinding, optimisme, humor en zwierigheid. Als het past zet ik dans of muziek in, ik werk veel met IKIGAI en mijn kennis van (familie)systemen loopt altijd mee in elk traject.

Achter de wolken schijnt de zon, één van mijn motto’s. Een cliché én heel waar, ik ontdek het zelf ook steeds. Het is soms bewolkt, maar als je weet dat de bron van licht en warmte altijd weer tevoorschijn komt, dan geeft dat kracht. Die insteek neem ik ook mee als ik coach en train: op zoek naar de zon, met respect en aandacht voor de wolken.

“Ontwikkelen is een must voor goed, betekenisvol werken”

pexels-jacob-colvin-1757363