Olivier Schneider

Coach voor ontwikkelgerichte coaching, loopbaanadvisering, loopbaancoaching, burn-out preventie en stressreductie.

Coaching met blijvende impact

‘Werk’ is voor vrijwel iedereen een zo bepalende factor in het leven, dat het veel kan betekenen om daar stappen in te zetten en een ontwikkeling in door te maken. Of het nu is door bijvoorbeeld te werken aan zelfvertrouwen, door balans in je leven te vinden en daarmee stress te voorkomen of door effectiever te communiceren. Of door een nieuwe focus in je werk en loopbaan te vinden en daarmee weer met veel nieuwe energie naar je werk te gaan.
Als coach een bijdrage te kunnen leveren aan die impact is waar ik het voor doe.

Zelf ervaren

Op mijn 28ste werd ik vestigingsmanager bij een grote uitzendorganisatie. Aangemoedigd door mijn manager en gesterkt door een goed afgelegd assessment begon ik aan deze functie. Ik had het ruimschoots in me, dus waarom zou ik twijfelen? Toch was er ook een onderbuikgevoel: is dit echt wel wat voor me? Ben ik wel die leidinggever die hier nodig is? Na een jaar gaf ik de functie weer terug. Ik voelde me er absoluut niet lekker bij. Een behoorlijke deuk in mijn zelfvertrouwen tot gevolg. Met behulp van een coach heb ik mijn zelfvertrouwen weten te herstellen en een nieuwe focus in mijn loopbaan weten vast te stellen. De onderste steen boven. Dat resulteerde in mijn huidige rol als coach. Ik heb dus zelf ervaren hoe belangrijk het is om een goede coach te vinden als je zelf vastloopt. Ik ben nog altijd blij met die professionele steun van destijds!

Maatwerk, mensenwerk

Met zo’n 22 jaar ervaring als coach bied ik maatwerk coaching op senior niveau. Ik werk mensgericht met een duidelijke focus op wat jouw dagelijkse werkpraktijk en de arbeidsmarkt van je vragen.

Ik heb binnen een intern mobiliteitscentrum van een grote overheidsorganisatie gewerkt en ik heb bij meerdere reorganisaties vele mensen ondersteund bij het vinden van nieuw werk. Ik heb ervaring in vrijwel alle branches en beroepsgroepen.

Bewustwording

Mijn specialismen zijn ontwikkelgerichte coaching, loopbaanadvisering, loopbaancoaching, burn-out preventie en stressreductie. In alle coaching die ik bied draait het om bewustwording van het eigen, persoonlijke mechanisme: wat maakt dat je doet wat je doet, dat je reageert zoals je reageert? Hoe komt het dat de ene mens stress ervaart en de ander niet in eenzelfde situatie?

De volgende stap is die van interactie: wat gebeurt er tussen jou en de ander, als gevolg van jouw eigen mechanismen? Op welke manier wordt dat wat de omgeving van jou ziet bepaald door jouw mechanismen? Wat werkt effectief en wat is voor verbetering of ontwikkeling vatbaar? 

Zo werk je vanuit het proces van bewustwording aan je persoonlijke effectiviteit. Of maak je keuzes met je hart, in volle bewustzijn van je diepere drijfveren en van je kunnen!

‚ÄúOntwikkelen is een must voor goed, betekenisvol werken‚ÄĚ

pexels-jacob-colvin-1757363