Mathilda van den Hof

Alle facetten van het leidinggeven heb ik doorlopen en ken ik goed. Als systemisch (team)coach en organisatieadviseur kan ik die ervaring goed inzetten.

Mathilda van den Hof

Wie ben je als mens, privé?

Inmiddels kan ik zeggen dat ik een vrouw van middelbare leeftijd ben, geboren op 15 november 1972. Sinds februari 2009 ben ik moeder van Bram en ook na mijn scheiding in 2016 nog altijd bonusmoeder van Nienke en Lotte. Elke dag maak ik tijd vrij om minstens een uur te wandelen en buiten te zijn, om mijn hoofd leeg te maken van alle drukte. Ook ga ik een aantal keren per week naar yoga en de sportschool. Als kind schreef ik al dagboeken vol en nu heb ik mijn eerste autobiografische roman "Wat is haar naam?" geschreven en uitgegeven. Daarnaast geniet ik ervan om boeken van andere schrijvers te lezen.

Wat wilde je als kind vroeger worden?

Als kind wilde ik juf worden. Het schoolbord op mijn kamer met krijtjes en de rode pen waren mijn favoriet. Na vijf jaar als juf te hebben gewerkt, groeide ik door naar leidinggevende functies.

Waar sta je in je kracht?

Ik sta in mijn kracht als echte verbinder, werkend vanuit veiligheid en vertrouwen. Afwisseling houdt me scherp. Het is heerlijk om ongebaande paden te bewandelen, mogelijkheden te onderzoeken en passende oplossingen te vinden. “Vallen is niet zo erg, blijven liggen wel“; is een belangrijk motto voor mij, omdat het me persoonlijk veel heeft gebracht.

Waarom ben je coach geworden? (je big WHY)

Het overlijden van mijn vader eind 2022 was een keerpunt in mijn leven. Het bracht me tot stilstand en deed me nadenken over mijn eigen pad. Op dat moment, terwijl ik ook nog vijftig jaar werd, besefte ik dat ik niet langer wilde blijven werken in de landelijke zorg- en onderwijsorganisatie waar ik als regiodirecteur actief was. Coaching biedt mij de mogelijkheid om mijn passie te volgen, om anderen te begeleiden en te ondersteunen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Wat is jouw specialisme?

Alle facetten van het leidinggeven heb ik doorlopen en ken ik goed. Als systemisch (team)coach en organisatieadviseur kan ik die ervaring goed inzetten. Sinds ik aan het werk ben, ben ik mij aan het ontwikkelen. Van corporate antropoloog, NLP-practitioner tot systemisch coach en opsteller. Ook heb ik verschillende reiki opleidingen in mijn rugzak en daarnaast een hele lading aan levenservaring.

“Ontwikkelen is een must voor goed, betekenisvol werken”

pexels-jacob-colvin-1757363