Martine Amsing

Coach, teamcoach, procesbegeleider

Martine Amsing

Wie ben je als mens, privé?

Ik ben Martine. Ik waardeer diepgang en hou zowel van stille natuur als van dansen in een menigte. Mijn liefste bezigheid is reizen en ontdekken. Anderen beschrijven mij als integer en warm. Naast mijn werk als coach, ben ik ook moeder, partner, dochter, zus, vriendin, buurvrouw, en collega. Ik woon met plezier in Nijmegen.

Wat wilde je als kind vroeger worden later?

Als kind al was kijken en luisteren naar mensen mijn favoriete bezigheid. Ik was nieuwsgierig naar wat er in mensen omgaat en wat ze beweegt. Hoewel ik als kind ook ge√Įnteresseerd was in het beroep van banketbakker of kleinkunstenaar, ben ik dan ook opgeleid als psycholoog. Ik ben gaan werken aan veranderprocessen in onderwijsorganisaties en tevens als zelfstandig (team)coach en begeleider van bijeenkomsten. Hierbij gebruik ik mijn creativiteit om coachees of groepen te helpen hun doelen te behalen.

Waarom ben je coach geworden?

In de eerste plaats ben ik coach geworden omdat ik er zelf van geniet! Het is waardevol voor mij om dicht bij iemand te zijn en te werken aan wat er werkelijk toe doet voor die persoon. Het gaat me natuurlijk af.

Ten tweede hecht ik er veel waarde aan dat mensen zich vrij voelen met wie ze zijn, inclusief hun belemmeringen en behoeften. Zodat ze voluit kunnen leven en zijn wie ze willen zijn. In mijn coaching draag ik bij aan dit proces.

Ten derde heb ik de kracht van coaching vaak ervaren in veranderprocessen. Elke kleine of grote verandering in een organisatie komt uiteindelijk neer op een gedragsverandering van mensen. Daar gebeurt het, maar dat aspect krijgt soms te weinig aandacht.

Wat is jouw specialisme in coaching?

Mijn specialisme als coach ligt in het zonder oordeel kijken naar de persoon tegenover mij en daarbij aansluiten. Ik houd van doelgericht werken, waarbij we vanuit gevoel en ervaring concrete stappen zetten. Mensen benaderen mij vaak met vragen over het nemen van regie in hun leven, zoals het omgaan met behoeften en grenzen, het vinden van balans tussen werk en privé, en het vormgeven van wat ze willen.

Ik werk vanuit verschillende stromingen en methodieken, zoals ACT, Verbindende communicatie en Voice Dialogue.

‚ÄúOntwikkelen is een must voor goed, betekenisvol werken‚ÄĚ

pexels-jacob-colvin-1757363