Annemijn Kramer

Coach voor o.a. professionals, techneuten en adviseurs in het fysieke domein.

Annemijn Kramer

Wie ben je als mens privé

Ik ben een buitenmens. Ik wandel graag door de uiterwaarden of door het bos. Ik ga twee tot drie keer per week met een groep bootcampen in het bos. En in de zomer wil ik nog wel eens op de racefiets vinden.Ook voor mijn dagelijks vervoer pak ik zoveel mogelijk de fiets. Alles om veel buiten te kunnen zijn.

Ik hou van lezen en van koken en realiseer me altijd dat ik dat veel meer zou willen doen.Ik ben echt gelukkig als ik thuis aan onze enorm grote eettafel zit. Ik lees er boeken, zit er te werken maar geniet nog het meest van de etentjes met het gezin, de lange avonden met vrienden en familie met een lach en een traan en onder het genot van een hapje en een drankje.

Wat wilde je als kind vroeger worden?

Als klein kind dacht ik altijd dat ik verpleegster wilde worden, maar dan wel ergens in Afrika in een ontwikkelingsland. Hulp bieden. Ik had veel interesse voor aardrijkskunde en de wereld om me heen. Lang kon ik echter niet bedenken wat ik wilde studeren, in ieder geval geen verpleegkunde. Totdat ik de studie Planologie ontdekte. Ik vond het fantastisch om te ontdekken hoe je de fysieke ruimte het beste in kan richten. En na die studie ging ik verder met de opleiding Land- en watermanagement.

Waarom ben je coach geworden?

Ik ben coach geworden omdat ik ontdekte dat veel mensen die werken in het fysieke domein (stedenbouw, landschapsarchitectuur, weg- en waterbouw) vaak vastlopen. Het is een resultaatgericht en complex vakgebied. Nederland is klein dus iets realiseren is complex: er zijn veel belangen en procedures bij betrokken, waardoor je een lange adem en doorzettingsvermogen moet hebben om echt iets voor elkaar te krijgen. De professionals zijn zo resultaatgericht en hebben zoveel doorzettingsvermogen dat ze zichzelf en hun eigen belang uit het oog verliezen. Veel mensen zijn zich er niet van bewust hoeveel invloed ze zelf hebben op de werkdruk en stress die ze ervaren.

Als manager van een groot team techneuten merkte ik dat ik veel kon bereiken door weer stil te staan bij de mens zelf. Het coachen in hun eigen leiderschap gaf me veel voldoening en leverde mooie resultaten op. Er ontstaat weer werkplezier, rust en balans.

Wat is jouw specialisme?

Ik richt me vooral op de professionals, techneuten en adviseurs in het fysieke domein. Ik ben een verbinder. Ik verbind mensen weer met zichzelf en met elkaar zodat er rust, ruimte en balans ontstaat. Dit brengt weer plezier in het werk, effectiviteit en leiderschap. Met mijn ruime ervaring als professional en manager in deze complexe wereld weet ik wat er speelt. Ik faciliteer mensen en teams met mijn ervaring en mijn realistische, nuchtere en liefdevolle blik.

‚ÄúOntwikkelen is een must voor goed, betekenisvol werken‚ÄĚ

pexels-jacob-colvin-1757363