Ricky Peters

Life, loopbaan- en re-integratie coach. 

Ricky Peters

Wie ben je als mens, privé?

Een enthousiast en energieke levensgenieter met vele soorten interesses. Sportief en anderzijds ook gesteld op rust. Graag in het bijzijn van geliefden en vrienden en tevens graag een moment alleen. Balans hierin is voor mij key. Samen met mijn man en kids houden we van tripjes en vakanties.

Wat wilde je als kind vroeger worden later?

Vroeger wilde ik graag een combinatie worden van kapper en schoonheidsspecialiste. Ik vond het leuk om mensen een fijn gevoel te geven. Daarnaast dans ik al mijn hele leven en daar heb ik een tijd mijn professie van willen maken. Mij uiten op muziek door middel van beweging geeft een gevoel van vrijheid en uiting, waar ik heel blij van werd en nog steeds word. Ik geef hobbymatig dan ook nog steeds les.

Waarom ben je coach geworden?

Ik merkte dat ik een natuurlijke nieuwsgierigheid heb naar beweegredenen, motivatie en waarden van mensen. Mensen een goed gevoel geven door te luisteren, die stok achter de deur of motivator te zijn zodat iemand een stapje zet. Hoe groot of klein die ook is, daar word ik oprecht blij van. Mijn eigen proces in mijn loopbaan maakte dat ik ook anderen hier graag in wilde begeleiden.

Ik ben in staat makkelijk te levelen en een deurtje te openen die in eerste instantie gesloten bleef.

Wat is jouw specialisme in coaching?

Ik richt mij op lifecoaching, loopbaan- en re-integratie coaching. Daarnaast ben ik DISC en ME+U opgeleid voor zowel coaching als training.

Achter de wolken schijnt de zon, één van mijn motto’s. Een cliché én heel waar, ik ontdek het zelf ook steeds. Het is soms bewolkt, maar als je weet dat de bron van licht en warmte altijd weer tevoorschijn komt, dan geeft dat kracht. Die insteek neem ik ook mee als ik coach en train: op zoek naar de zon, met respect en aandacht voor de wolken.

“Ontwikkelen is een must voor goed, betekenisvol werken”

pexels-jacob-colvin-1757363