Mira Opdam

Expertises in: levensvraagstukken, coaching met paarden, trauma coaching, loopbaancoaching, burn-out coaching, persoonlijk leiderschap en teamcoaching.
Mira Opdam

“Eerst begrijpen, dan begrepen worden”

Ik ben Mira Opdam, geboren in 1971 als dochter van een nuchtere, ondernemende Twentenaar en een zorgzame, Indonesische moeder. Als kind had ik al een enorme fascinatie voor mensen: van kinderen tot volwassenen, van winkelier tot zwerver. Ik zag in alles altijd het goede van de mens. Door mijn sterke inlevingsvermogen en mijn intuïtie voelde ik dat er meer schuilging achter het masker van uiterlijk en gedrag. Ik wilde weten wie deze mensen ECHT waren, wat hun levensverhaal was, hoe ze zich voelden en wat hen bewoog. “Eerst begrijpen, dan begrepen worden,” werd mijn levensmotto.

Sinds 2012 mijn eigen coachingsbureau

Mijn hele professionele carrière ben ik werkzaam geweest in het bedrijfsleven, in commerciële rollen, HR-rollen en coachende rollen. De drive om mensen te faciliteren in hun ontwikkeling heeft daarbij altijd centraal gestaan.
Sinds 2012 heb ik mijn eigen talenten en ervaring gebundeld in mijn eigen coachingsbureau, waarin ik individuen en teams begeleid op weg naar hun echte en meest krachtige IK.

De kracht van echtheid en kwetsbaarheid

Ik geloof in de kracht van echtheid en kwetsbaarheid. Of je nu jezelf leidt, een team of een hele organisatie, het ontwikkelen van je volledige potentie in verbinding jezelf en je omgeving vormt de basis. Vanaf 2018 werk ik samen met de ultieme meesters in het verbinden van ons hoofd met ons hart: paarden. Zij brengen ons als mens razendsnel op een laag waar wezenlijke transformatie plaatsvindt; voorbij woorden, op de laag van je diepste zelf ervaren wie je werkelijk bent. Als ervaren systemisch/energetisch begeleider met paarden heb ik al vele individuen, teams en leiders in ont-wikkeling gebracht. Liefdevolle confrontatie, humor en vertrouwen vormen de basis voor mijn manier van werken.

Verbonden met mens, dier en natuur

Ik woon in Wierden, midden in de natuur van het prachtige Twente samen met mijn man, onze drie dochters, onze paarden, honden en andere dieren. Een plek waar we ons verbonden voelen met mens, dier en natuur. Samen streven we naar een wereld vol compassie, met respect en begrip voor al dat leeft op onze mooie aarde. Op deze plek hoop ik nog veel mensen te ont-moeten en te mogen ont-wikkelen!

“Ontwikkelen is een must voor goed, betekenisvol werken”

pexels-jacob-colvin-1757363