Mienke van Rozen

Persoonlijk leiderschap & effectiviteit

Mienke van Rozen

Wie ben je als mens?

Ik ben Mienke, een stoer maar lief mens uit Almere met een grote passie voor de mensen om mij heen. Mijn twee kinderen (Maaike uit 1999 en Bart van 2001) zijn ondertussen uitgevlogen zodat ik me volledig kan focussen op wat ik het liefste doe: coachen! Naast coachen ben ik een enthousiast amateur-keramiste, doe ik vrijwilligerswerk als buurtbemiddelaar, geniet ik van de tijd die ik met vrienden doorbreng en knap ik met zorg en liefde m’n huis verder op.

Wat wilde je als kind later worden?

Vroedvrouw! Ik moet nog steeds glimlachen als ik daaraan terugdenk. Vond ik het gewoon een mooi woord of wist ik toen al werkelijk wat dat zou inhouden? Op school bleek ik geen talent voor exacte vakken te bezitten, dus die droom heb ik moeten laten varen. Later wilde ik graag maatschappelijk werkster worden. Helaas, mijn ouders dachten daar anders over, dus ik heb jaren als directiesecretaresse mijn brood verdiend. Uiteindelijk heeft het 30 jaar geduurd voordat ik ging doen waarvan ik als puber al wist dat het bij mij zou passen: mensen helpen om de allerbeste versie van zichzelf te worden.

Hoe ga je als coach te werk?

Ieder mens en elke situatie is uniek. Daarom is maatwerk zo belangrijk. Wat wél een terugkerend gegeven is, is de klik. Want ook in déze relatie moeten we elkaar aardig vinden. Je moet me willen vertrouwen en durven zeggen wat je werkelijk voelt en bedoelt. Ik zal je aan het lachen maken én ik geef je een tissue aan als het lachen je even vergaat. Ik ben scherpzinnig en kritisch maar hou het graag simpel en licht.

Als we samen een traject beginnen, dan bepalen we eerst waar je nú staat. Daarna kijken we naar wat jij het allerliefst zou willen veranderen of bereiken. Simpel gezegd: Wat is jouw vuurtoren? Wil je meer plezier in je werk? Orde in de chaos? Een burn-out de baas, een betere gezondheid of misschien wel iets heel anders? Als het doel eenmaal bepaald is, dan gaan we samen op pad en vinden we de weg naar jouw vuurtoren.

“Ontwikkelen is een must voor goed, betekenisvol werken”

pexels-jacob-colvin-1757363