Michael Eisink

”Ik help je graag om vanuit je gevoel te kiezen wat voor jou nodig is!”

Michael Eisink

Wie ben je?

Ik ben Michael. Enthousiast, openminded, out-of-the-box, warm maar krachtig, empathisch confronterend en een tikkeltje eigengereid. Ik ben opgeleid tot psycholoog maar voel me steeds vaker filosoof, denk graag na over ‘het leven’. Ik vind het waardevol en geniet ervan om mijn kennis en ervaring door te geven en anderen daarmee te helpen. Ik ben trotse vader van twee prachtige kinderen en woon sinds bijna 20 jaar samen met mijn partner in het mooie Oosten van het land, waar ik ook geboren en getogen ben. Als nuchtere Tukker kan ik ook van mezelf zeggen dat ik gevoelsmens ben (geworden?). Ik houd van ‘oude spullen’ (antiek, architectuur en archeologie) en ben dol op Italiaanse auto’s en andere zaken die met snelheid te maken hebben. Ik lees veel en graag en houd van reizen, het liefst met ons hele gezin. Natuur maar ook cultuur spreekt mij aan en zet aan tot denken, mooie gesprekken en geeft rust.

Wat wilde je als kind worden?

Ik wilde later ‘groot’ worden. Dat is me met mijn 1 meter 93 aardig gelukt. Verder was ik als kind geïntrigeerd door de natuur, biologie en menselijk gedrag. Ik bezocht graag musea, had een brede interesse en las als kind al graag. Toch wist ik niet goed welke studie ik na het VWO zou gaan kiezen. Uiteindelijk is dit ‘psychologie’ geworden in het Hoge Noorden (Rijksuniversiteit Groningen). Na een geweldige, sportieve en feestvierende studietijd uiteindelijk weer teruggekeerd in het mooie Twente. Met de studie en toepassing van de psychologie kwam ik een aardig eind in de goede richting maar het klopte uiteindelijk toch net niet helemaal.

WHY ben je coach geworden?

In de eerste 20 jaar van mijn carrière heeft zelfontwikkeling centraal gestaan. Ik dacht als jong mens dat ‘zelfontwikkeling’ synoniem was voor ‘veel weten en kunnen toepassen’. Ik heb mijn draai als psycholoog binnen reguliere settingen nooit helemaal kunnen vinden, voelde me altijd ‘anders’. Ik heb me in verschillende therapeutische stromingen verdiept om te hopen dat ik ‘deze keer’ mijn draai wel zou kunnen vinden. Uiteindelijk heb ik moeten concluderen dat ik niet goed gedij in organisaties waar er een goede (protocollen, richtlijnen, verzekerde zorg) en niet-goede manier van uitoefenen van het vak bestaat. Goed en niet-goed bestaat in mijn ogen helemaal niet. Ik werk graag intuïtief, op gevoel, vanuit de aanname dat intuïtie ‘gestolde’ kennis is. Kennis die teveel woorden omvat om met ratio te kunnen bevatten. De wereld van coaching past goed bij mij omdat ik heb gemerkt dat coaches over het algemeen laagdrempelig, vernieuwend en pragmatisch van aard zijn. Niet veroordelend, accepterend. De meeste coaches zijn gevoelig, een tikkeltje spiritueel en staan open voor de ander. Daarnaast zijn ze over het algemeen, net als ik, gelijkwaardig en staan ze naast jou als klant (niet bóven je).

Wat is jouw specialisme?

Ik ben er goed in snel de kern van een probleem te doorzien en dit te vertalen naar een hanteerbaar stappenplan zodat jij weer snel terug in je flow zit. Ik houd van luisteren maar vooral naar luisteren naar jouw gevoel. Ik zet geregeld mensen stop om contact te maken met hun gevoel. We zijn als modern mens de connectie met ons gevoel naar mijn inzien teveel verloren en missen daarom waardevolle informatie. Elk mens streeft van nature naar balans maar omdat wij zo in ons hoofd zijn gaan leven, voelen we te weinig meer wat we nodig hebben. Ik help je graag om vanuit je gevoel te kiezen wat voor jou nodig is!

“Ontwikkelen is een must voor goed, betekenisvol werken”

pexels-jacob-colvin-1757363