Liesbeth Schepers

Coach voor zieke werknemers en hun werkgever.

Liesbeth Schepers

Mijn wens

Sinds ik me kan herinneren, heb ik een grote wens om anderen te helpen en ondersteunen, tegelijkertijd voelde ik ook altijd dat ik eerst mezelf moest helpen. Dat moment komt als mijn vader overlijdt, als ik 29 jaar ben. Na een lange zoektocht ga ik in therapie bij een HSP therapeut, omdat ik me erg eenzaam voel in mijn verdriet. Ik ga ook aan de slag met de thema’s schuld en schaamte. Het voelt als een soort verlate pubertijd, die ik doorga.

Ziekte, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling

Omdat ik voel dat bepaalde situaties steeds terugkomen en ik graag meer zicht op mijn eigen patronen wil krijgen, start ik met een NLP opleiding. Bij de start van de vervolgopleiding, de Master NLP, voel ik een knobbel in mijn rechterborst. Dat blijkt borstkanker te zijn. Mijn ziekte/gezondheidstraject en de opleiding gaan uitstekend samen. Daarna ga ik op systemisch gebied flink aan de slag, om e.e.a. in mijn familiesysteem inzichtelijk en op orde te krijgen. Om te doorvoelen, om vervolgens los te laten.

Helaas wordt tweeënhalf jaar later een uitzaaiing in mijn oksel gevonden. Een 2e traject volgt. Ik doe dan een opleiding voor energetisch therapeut. Fijn dat het weer samen mag en kan. Als ik mijn eigen tempo mag bepalen en alles er mag zijn. De vermoeidheid, de misselijkheid, mijn kale kop, het voelt alsof alle (ego) lagen van me afvallen.

Na mijn 1e diagnose wilde ik veel delen met de buitenwereld, deze keer ga ik eerst bewust naar binnen. Ik vraag me af wat de ziekte me wil vertellen en wat ik te leren heb. Ik schakel hulpbronnen in en gooi mijn leven om. Anders eten, acupunctuur, sporten, supplementen en veel rust, helpen me om overeind te blijven.

Waarom ben je coach geworden?

In het ziekenhuis, bij UWV, op het werk en zelfs ook in mijn omgeving, mis ik vooral echte verbinding, het gezien worden als mens, ik mis zachtheid en afgestemde communicatie. Met al deze ervaringen in mijn rugzak, startte ik met een opleiding voor ervaringsdeskundigheid. Ik wil organisaties helpen te verzachten, de mens centraal te stellen en passend te communiceren. Ik heb een grote wens om zieke werknemers te begeleiden en tegelijkertijd met de werkgever te werken aan bewustwording. Los van regels en formaliteiten. Om de werkgever (deels) te ontzorgen en te helpen de werknemer passend te begeleiden en om de zieke werknemer te ondersteunen en coachen. Om nieuwsgierig en open naar elkaar toe te zijn en blijven.

Wat is je specialisme in coaching?

Of je nu ziek bent of niet, of misschien geweest; voel je je kwetsbaar of zit je vast? Ik bied je alle ruimte om je eigen antwoorden beschikbaar te maken. Zodat jij leert te navigeren op je eigen kompas, om te voelen en te weten wat jij nodig hebt en jouw eigen koers te varen in tijden dat het lastig is om je hoofd boven water te houden.

“Ontwikkelen is een must voor goed, betekenisvol werken”

pexels-jacob-colvin-1757363