Lieneke Helder

Persoonlijk- en loopbaancoach
Lieneke Helder

Wie ben je?

Ik ben een westerling in het oosten. Hierdoor ben ik eigenwijs, overtuigd van mijn eigen mening en vastbesloten. Ik ben moeder, echtgenote en ondernemer. Niet altijd in die volgorde. Ik ben gek op mijn thuis, maar vind het ook heerlijk om te werken. Dit is niet altijd het geval geweest. Sinds ik mijn passie heb gevonden en hier mijn werk van heb gemaakt, ga ik met plezier naar mijn kantoor. Uiteraard merk je dit ook aan mij als ik thuis ben. Energiekere en blijer. Want het leven is te kort om werk te doen dat je niet leuk vindt.

Wat wilde je als kind vroeger worden later?

Ik wilde vroeger altijd verpleegster worden, net zoals mijn moeder. Mensen beter maken vond ik altijd iets magisch hebben. Nu doe ik dit ook, alleen dan op het mentale vlak.

Waarom ben je coach geworden?

Toen ik zelf tegenover een coach zat, kwam ik erachter dat ik eigenlijk op haar stoel wilde zitten. Luisteren, spiegelen, liefdevol confronteren en dan het laten bezinken. De bewustwording die dan zichtbaar gaat worden en zich omzet in groei, dat is werkelijke magie. Ik heb zelf gemerkt wat die groei met je kan doen, niet alleen op zakelijk vlak, maar ook op wie je thuis bent. Ik gun iedereen zo’n reis.

Wat is jouw specialisme in coaching?

Sinds ik in aanraking ben gekomen met persoonlijke ontwikkeling voelt het alsof ik een kind in een snoepjeswinkel ben. Rupsje-nooit-genoeg ben ik op het vlak van trainingen en opleidingen. Want een dag niks geleerd, is een dag niet geleefd. Dit laat ik ook zien in mijn coaching. Ik maak veel gebruik van NLP technieken en werk veel met mindset. Zowel op het persoonlijke vlak als in de loopbaancoaching. Ik duik graag de diepte in met de mensen waarmee ik werk. Daarnaast ben ik ook echt een aanjager, dus ik houd er ook van om concreet aan de slag te gaan. Stilzitten is geen optie!

“Ontwikkelen is een must voor goed, betekenisvol werken”

pexels-jacob-colvin-1757363