Josephine Heinsius

Loopbaan & Vitaliteit
Josephine Heinsius

Wie ben je?

Positief ingesteld, nieuwsgierig, oprechte interesse in de ander, verbindend, begripvol, gelijkwaardig, humor en pragmatisch kenmerken mij. Ik heb de nodige levenservaringen opgedaan, mooie en soms pijnlijke. Met boeiende opleidingen en uiteenlopende werkervaringen is mijn loopbaan uiteenlopend gevuld. Ik voel mij een rijk en dankbaar mens met twee (volwassen) kinderen en een dierbare relatie. Mijn werk als coach doe ik met veel plezier. Wonend in een fijne groene omgeving heb ik een praktijkruimte aan huis.

Wat wilde je vroeger als kind later worden?

Natuur in alle seizoenen, bewegen en muziek is waar ik van houd. Als kind droomde ik ervan om met een bakker te trouwen en op Vlieland een bakkerij te beginnen. Niet vreemd dat dàt niet gebeurd is… wat wel overgebleven is van die kinderdroom is de interesse in voeding. Ik begon mijn loopbaan met het werk als diëtist in de natuurvoedingsbranche. Na 10 leerzame jaren met werkplezier, voelde ik de behoefte om mij in een andere richting te ontwikkelen.

Waarom ben je coach geworden?

Ik wilde méér met ‘mens, gedrag en gezondheid’. Zo koos ik eind jaren ‘90 het vak (en opleiding) van Loopbaan, Werk en Vitaliteit. Het omschakelen naar een compleet nieuwe richting in mijn leven (met alle gevoelens die daarbij horen), helpt mij als coach om me te kunnen verplaatsen in cliënten die te maken hebben met transitie in hun loopbaan. Of tegen werk gerelateerde thema’s aanlopen in huidig werk.

Het leven zie ik als een levenslange leerweg. Soms helder, soms mistig. Met mooie en minder mooie momenten. Hoe bijzonder is het om enige tijd met jou mee te mogen lopen en naar je te luisteren naar wat je bezighoudt. Om het vertrouwen te krijgen om samen te reflecteren, iets toe te voegen, behulpzaam te zijn en je in contact te brengen met je diepste wens. In mijn eigen zoektocht heb ik ontdekt dat ik anderen help in dit proces door hoofd, hart èn intuïtie liefdevol in te zetten. In mijn benadering manifesteren we wat jij het liefste wilt bereiken met verhoogd bewustzijn: meer rust, balans, focus, gerichte praktische (sollicitatie)hulp, of waar jij maar naar verlangt. Vanuit een positieve benadering met respect en humor mix ik intuïtief coaching en een pragmatische aanpak. Zodanig dat je weer flow ervaart om de keuzes te maken, die op dat moment het beste in jouw leven passen.

Wat is jouw specialisme?

Ik werk graag met nieuwsgierige mensen die willen leren, ervaren en open staan voor nieuwe perspectieven: mensen die bereid zijn om aan zichzelf te werken. Ik help je om bewustzijn, ontwikkeling en verandering op gang te brengen. Door beweging in lichaam en mind. De natuur gebruik ik graag als inspiratiebron en ik coach daarom ook regelmatig buiten, wandelend. Je bent welkom!

  • Loopbaanfocus: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik
  • Loopbaancoaching op instroom, doorstroom en uitstroom
  • Zelfvertrouwen en grenzen stellen
  • Stresspreventie & burn-out
  • Omgaan met veranderingen
  • Balans werk en privé: inspanning en ontspanning
  • Leefstijl: beweging, voeding, slapen, positieve gezondheid

“Ontwikkelen is een must voor goed, betekenisvol werken”

pexels-jacob-colvin-1757363