Joëlle Burgers

Coach voor intelligente hoog sensitieve personen die vanuit hun verlangen(s) willen leven.

Joëlle Burgers Tabak

Wie ben je als mens, privé?

Ik leef vanuit passie. Of het nu de liefde is die ik voel voor mijn gezin, de intense verbinding die ik ervaar met de natuur of hoe ik helemaal op kan gaan in een nieuw, uitdagend project… Het is een leefhonger die ik als kind al had en – ondanks de tegenslagen die ik ook in mijn leven gekend heb – altijd heb behouden. Maar ook een Rupsje Nooitgenoeg moet oppassen dat hij niet te veel eet. Zodra ik merk dat ik innerlijk overloop, ga ik pianospelen en simpelweg voor me uit staren met een kop thee of ik pak een bank-dekentje-Netflix dag. Niet te lang, anders ga ik me maar weer vervelen. Die dunne scheidslijn tussen ‘te veel’ en ‘te weinig’, dat is wel een thema in mijn leven.

Wat wilde je als kind vroeger worden?

Als kind wilde ik van alles tegelijk. Koorddanseres of dolfijnentrainer, dát heeft me ook een tijd fantastisch geleken. Het waren in ieder geval altijd wat ‘buitenissige’ beroepen. En toen werd ik coach, hahaha.

Waarom ben je coach geworden? (je big WHY)

Wat me op de vraag brengt ‘waaróm eigenlijk’? Ik ben altijd dol geweest op leren, het verkrijgen van inzichten, in groei. Denken in mogelijkheden en steeds beter beseffen en gebruiken wat ik in me heb, maakt me blij. En dat in anderen naar boven halen maakt me mogelijk nóg blijer. Méér nog dan het specifieke coachvraagstuk van dat moment leef ik ervoor om mensen te zien openbloeien. Door samen te werken aan het zich leren bevrijden van al dat ‘moeten’ en de focus te verleggen naar léven. Het is een weg die ik zelf ook afgelegd heb en het vervult me met diepe dankbaarheid dat ik mijn kennis en ervaring op deze manier mag inbrengen.

Wat is jouw specialisme?

Ik ben gespecialiseerd in de specifieke uitdaging van intelligente, sensitieve mensen om een (werkend) leven te creëren die vervullend voor hen is. Dit zijn mensen met een rijk innerlijk gevoelsleven, een grote drive, brede interesse en diverse kwaliteiten. Die tegelijk worstelen om alles wat ze ongefilterd oppikken te verenigen met hun eigen behoeften. Die behoeften zijn soms al helemaal ondergesneeuwd waardoor ze moeite hebben om antwoord te geven op de vraag: ‘Wat is goed voor míj?’ Ik help hen om te begrijpen welke dynamiek hierachter schuilt en de onderliggende kwaliteiten opnieuw te waarderen. Waardoor zij ook zélf beter willen gaan zorgen voor deze aspecten van zichzelf. Dit schept ruimte om naar eigen invulling te leven en dat bruisende gevoel van innerlijke inspiratie weer te ervaren.

“Ontwikkelen is een must voor goed, betekenisvol werken”

pexels-jacob-colvin-1757363