Dona Dareshoori

RTT (Rapid Transformational Therapy) & Persoonlijke Leiderschap trainer 

Dona Dareshoori

”Ik ben enthousiast, avontuurlijk, ambitieus, heb oprechte interesse in de ander en in de community!”

Wie ben je?

Ik ben een vrouw uit Iran die niet van politiek houdt maar zich afvraagt hoe je jezelf een mens kunt noemen als je je ogen sluit voor wat er gebeurt in de wereld. Mensenrechten en vooral Vrouwenrechten in de wereld trekken mijn aandacht. Dit komt door dat ik tot mijn vijfentwintigste in Iran heb gewoond, een land waar geen sprake is van mensenrechten en vooral vrouwenrechten.

Ik geloof enorm in de vijf beginselen van groei (Connection- Circulation-Intention- Presence- Contribution). Die heb ik in mijn leven geïmplementeerd. Ik ben enthousiast, avontuurlijk, ambitieus, heb oprechte interesse in de ander en in de community!

Waar ik enorm van geniet is om mijn spullen in te pakken en te vertrekken naar verre landen. Soms settle ik een beetje om te kijken wat ik geleerd heb van mijn journey. Ik ben dol op mensen en mijn coaching-vaardigheid geeft me de kans om de ontwikkeling in ieder mens te zien en te voelen. Daar word Ik enorm gelukkig van. Ik geloof in de kracht van community en ik heb vaak van dichtbij gezien wat een community kan betekenen voor het succes van de mensen.

De afgelopen 4 jaar heb ik als Persoonlijke Groei-Leiderschap trainer gewerkt voor de vluchtelingen van verschillende landen in Griekenland. Daarnaast train ik trainers voor diverse organisaties om de trainingen duurzaam te maken. Naast mijn trainingen creëer ik de kans om een betrouwbare community op te bouwen waar mensen elkaar inspireren en motiveren om samen te groeien. Ik heb zoveel succesvolle verhalen te vertellen.

Wat wilde je als kind vroeger worden later?

Er werd vaak verteld dat ik een leider ben en daar geloofde ik in en dat speelde ik ook vaak op school of thuis met andere kinderen. Toen ik 12 was werd ik gekozen door 300 kinderen op school als schoolvertegenwoordiger en ik denk dat ik er enorm van genoot. Maar Ik wist nooit wat ik wilde worden later… Achteraf denk ik dat ik vooral bezig ben geweest ‘mezelf’ te worden. Mijn pad te vinden via persoonlijke ontwikkeling en bewustwording

Waarom ben je coach geworden?

Als je me vijf jaar geleden had gevraagd wie ik ben, stond ik met open mond naar je te kijken. Wie ben ik? Hoe kan ik me voorstellen? Waar houd ik van? Ik had geen idee waar mijn interesses lagen. Door mijn ervaring als vluchteling was ik mijn identiteit kwijt, ik vond het daarom moeilijk om het over mezelf te hebben. Ik vond mijn verhaal helemaal niet interessant om te vertellen. Ik kon niet goed communiceren. Het klonk zo ver van mij vandaan.

Vandaag mag je me gerust vragen om over Dona te vertellen. Ik vind niets leuker dan mijn persoonlijke verhaal te vertellen en hoe het van een pijnlijk verhaal in een mooi inspirerend verhaal is veranderd. En het is mijn superpower die ik aan andere mensen, vooral vrouwen, wil aanbieden. Dat is mijn Grote reden dat ik coaching ben gaan studeren. Lead Through Connection heeft de afgelopen 4 jaar meer dan 1000 mensen begeleid en training gegeven. Daar ben ik enorm trots op.

Wat is je specialisme?

Afgelopen jaren heb ik verschillende opleidingen gevolgd en heel veel methodes geleerd om mensen sneller te kunnen helpen.

Effortless Coaching was mijn eerste opleiding waar ik een krachtige geïntegreerde aanpak heb geleerd waarmee ik dagelijkse stress, blokkerende overtuigingen, onafgemaakte traumatische ervaringen en diep liggende ‘spookclusters’ met mijn cliënten kan aanpakken en oplossen, allemaal gesteund door de vijf beginselen van groei.

Daarna heb ik Mind Eye Power opleiding gedaan en dat is een enorm mooie methode om mee te werken. Het is een methode van Jacqueline Venbrux.

Mijn specialisme is Rapid Transformational Therapy (RTT). Deze Engelse opleiding is van Marisa Peer. Het werkt ongelofelijk snel en super krachtig. Binnen 1 sessie en maximum 3 sessies kun je je cliënt helpen om naar de ‘groei-modus’ te gaan.

“Ontwikkelen is een must voor goed, betekenisvol werken”

pexels-jacob-colvin-1757363