Debbie Oosterlaar

Coach in vraagstukken die gaan over jezelf in je kracht zetten en een betere aansluiting vinden bij anderen.
Debbie Oosterlaar

Een echt mensenmens

Hoi! Ik ben Debbie Oosterlaar. Een echt mensenmens en inmiddels 7 jaar coach en teamcoach. Waarom doen mensen wat ze doen? Dat is een vraag die mij van jongs af aan al fascineerde.

Als kind wilde ik advocaat worden

Iets met rechtvaardigheid, overtuigen en mensen helpen. Kletsen kon ik wel, dus daar heeft het niet aan gelegen. Wel aan de stoffige wetboeken. En het mensen helpen is er nooit uitgegaan. Al vind ik ‘helpen’ niet helemaal passend als het over coaching gaat. Oordeelloos luisteren en zorgen dat mensen gehoord worden vind ik meer passen. En kritische vragen stellen, zodat mensen naar zichzelf kunnen kijken. Want jezelf goed kennen, daar zit voor mij de kern van ontwikkeling. En dat is de reden waarom ik coach ben geworden.

Tussen al het ontwikkelen door houd ik ook van lekker leven​

Als kind van ondernemende horeca ouders ben ik altijd in voor een potje gezelligheid. En ja, meestal betekent dat ook dat ik als laatste de deuren sluit. (Platte) humor, zelfspot en lekker kletsen over niks belangrijks is wel aan mij besteed. Neem jezelf vooral niet te serieus, het leven kan al serieus genoeg zijn.

Mijn specialismen in coaching

In mijn werk richt ik me vooral op vraagstukken die gaan over jezelf in je kracht zetten en betere aansluiting vinden bij anderen. Onderwerpen die daarbij horen zijn: zelfmanagement, leiderschap, effectief samenwerken, effectief communiceren en teamdynamieken. Ik heb een achtergrond in de gedragswetenschappen en systemisch werk. Dat betekent dat ik het liefst breder kijk dan alleen het vraagstuk. Ik vind het een uitdaging om hardnekkige patronen en dynamieken te ontrafelen en duik graag de diepte in. Ik maak daarbij regelmatig gebruik van familieopstellingen en organisatieopstellingen. Altijd met een bepaalde luchtigheid.

“Ontwikkelen is een must voor goed, betekenisvol werken”

pexels-jacob-colvin-1757363