Alexandra Janssen

Ik werk lichaams- en ervaringsgericht. Graag begeleid ik je op deze reis!
Alexandra Janssen

Wie ben je als mens, privé?

Ik houd van de natuur; van het buitenleven en ik geniet volop van de zon. Met blote voeten door de branding lopen of wandelen in een imposant berglandschap is voor mij puur geluk! In Nederland of daarbuiten: Spanje heeft voor mij een speciale plaats in mijn hart; ik houd van flamenco en de Spaanse cultuur. Daarnaast kan ik ontzettend genieten van samenzijn met vrienden: lekker eten, mooie gesprekken voeren en het leven vieren in al zijn facetten; zowel de fijne als de minder fijne zaken die op ons pad komen.

Wat wilde je als kind vroeger worden?

Ik wist nooit wat ik wilde worden later… Achteraf denk ik dat ik vooral bezig ben geweest ‘mezelf’ te worden. Mijn pad te vinden via persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Halverwege mijn twintiger jaren heb ik, na mijn opleiding tot dramatherapeute, een theaterschool gedaan: ik wilde actrice worden! In dit werk heb ik een fantastische tijd beleefd. Toen mijn dromen daarin uitbleven trok weer de ‘persoonlijke ontwikkeling’ kant en heb ik als trainingsacteur veel kunnen bieden.

Waarom ben je coach geworden? (je big WHY)

Ik ben coach geworden omdat ik vanuit liefde voor de menselijke zoektocht mijn steentje wil bijdragen. Als kind al heb ik me afgevraagd hoe het komt dat ieders levenspad zo anders is: de keuzes die mensen maken: hoe we ons ontwikkelen en gedragen, iedereen heeft een unieke route te gaan. Daarnaast is niets menselijks ons vreemd.

Wat is jouw specialisme?

Graag ondersteun ik jou om jouw plek in te nemen en je ware grootsheid te leven. Hoe je vanuit ontspanning bij jezelf kunt zijn en blijven; en waar nodig je grenzen aangeeft als wel open kunt blijven naar jezelf en de ander. Een belangrijke inspiratiebron voor mij is dit welbekende gedicht: vrij vertaald naar Marianne Williamson: “Onze diepste angst is niet dat wij onmachtig zouden zijn. Onze diepste angst betreft juist onze niet te meten kracht. Niet de duisternis, maar het licht in ons is wat we het meeste vrezen”. In deze zoektocht kan van alles langskomen: omgaan met je innerlijke criticus, je lichaamsbewustzijn / wijsheid, belemmerende overtuigingen en diep geankerde patronen. Ik werk lichaams- en ervaringsgericht. Graag begeleid ik je op deze reis!

Warme groet, Alexandra

“Ontwikkelen is een must voor goed, betekenisvol werken”

pexels-jacob-colvin-1757363